Robotii – masinariile ce vor putea inlocui specia umana

Ceea ce pana nu de mult a fost prezentat ca scenariu in filmele SF, deja incepe sa devina parte din realitatea noastra. 

Personal, nu sunt impotriva tehnologiilor avansate, atata timp cat  evolutia noastra pe plan spiritual si fizic, ca specie umana, nu este afectata de aceste tehnologii. Cunostintele avansate pot participa la evolutia noastra si la o mai buna intelegere a mecanismului vietii, insa tot ele pot participa la distrugerea speciei noastre, daca nu le folosim in scopuri benefice sau daca acele tehnologii ajung pe mana unor neevoluati spiritual, care sa le foloseasca in scopuri egoiste si rau intentionate. Insa, ceea ce se incearca a se crea, va duce cu siguranta la distrugerea speciei umane, acestea facand parte dintr-un plan maret, realizat de elitele mondiale.

In America, se doreste sa se inlocuiasca paznicii cu roboti. Intr-un  articol de pe http://stirileprotv.ro/ se spune ca:

“O companie din Silicon Valley este hotarata sa inlocuiasca fiecare paznic cu roboti avansati, pe care compania intentioneaza sa-i prezinte joi, 5 decembrie 2013. 

R5 Autonomous Data Machine este un robot de 150 de kilograme, care arata ca un hibrid intre celebrul R2-D2, din filmul Razboiul Stelelor, si cel din serialul “Lost in space”, din anii ’60.

William Santana Li, unul dintre cofondatorii companiei, a declarat intentioneaza sa puna un R5 atat in locul paznicilor obisnuiti, dar si acolo unde acestia nu exista, sau nu pot ajunge.

Knightscope vede in acest robot o unealta de securitate, care va putea fi plasat in cladiri de birouri sau va putea asigura paza cartierelor. 

Compania constientizeaza ca intrarea sa pe piata presupune eliminarea celor 1,3 milioane de locuri de munca din sectorul securitatii private, din America.

Ei mentioneaza ca afacerile ar avea de castigat din concedierea paznicilor prost platiti si neafiliati unui sindicat, si inlocuirea lor cu un robot, mai ieftin pe termen lung.

Knightscope sustine ca paznicii care isi vor pastra locurile de munca vor deveni niste analisti, care vor superviza robotii si le vor planifica actiunile.

R5 va fi dotat cu camera video, senzori de termoviziune, un laser pentru estimarea distantelor, un radar, senzori pentru masurarea calitatii aerului si un microfon. Robotul va informa supraveghetorii cand este necesara prezenta unui agent uman, inarmat.

Pentru inceput, robotii nu vor fi inarmati.”

Citez de pe http://www.realitatea.net:

Agenția pentru Proiecte Avansate de Apărare din Statele Unite lucrează, în colaborare cu compania Boston Dynamics, la un robot antropomorf care va înlocui într-o zi soldații pe câmpurile de luptă. 
În urmatorul videoclip se poate vedea cum robotul Pet-Proto cu mâini și picioare poate urca scări și sări peste obstacole, în mod similar oamenilor. Pet-Proto poate să analizeze și să parcurgă trasee complexe cu obstacole și poate lua decizii în mod autonom, scrie techland.time.com. “

Potrivit http://www.wall-street.ro, alte meserii in care robotii vor lua locul oamenilor, ar putea fi : in productie, suport administrativ, retail sau transport, domenii in care automatizarea si-a facut deja loc. In multe fabrici, oamenii au fost inlocuiti deja de diverse masinarii , scazandu-se drastic nivelul locurilor de munca. Deasemenea, job-urile cu sarcini repetitive sau care au nevoie de anumite calcule si preziceri eficiente, atributiile secretariale, vanzarile produselor din magazine, cat si cele telefonice, vor fi administrate robotilor. 

 

“Întrebarea este dacă putem să evoluăm până ne scoatem singuri din existenţă, fiind înlocuiţi treptat de maşini? Şi cred că este o întrebare care rămâne deschisă”, sustine  Joan Slonczewski, microbiolog la colegiul Kenyon si autor al cartii SF “The Highest Frontier” .

Urmariti si :

One thought on “Robotii – masinariile ce vor putea inlocui specia umana

Leave a Reply