Romania va gazdui in 28-29 iunie 2014 Conferinta Mondiala a Marilor Loji Masonice Regulare

România va fi gazda celei de-a XIII-a Reuniuni a Conferinței Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare, care va avea loc in 28- 29 iunie la Palatul Parlamentului. Cea mai mare reuniune masonică organizată vreodată în Europa Centrală de Est şi de Sud-Est va avea loc în România.

Decizia ca țara noastră să fie gazda acestei importante întâlniri a fost luată la Cartagena de Indes (Columbia), unde a avut loc a XI-a Conferință  Mondială  a Marilor Loji Masonice Regulare. Marea Loja Națională din România a fost reprezentată de Marele Maestru Radu Bălănescu și de Marele Maestru din Trecut Eugen Ovidiu Chirovici.
Pe lângă multe alte distincții primite din partea diferitelor organizații masonice,  Radu Balanescu a obținut în 2010 din partea statului român Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.  Mai mult decat atat, Radu Balanescu a  fost ales Secretar Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare. Este cea mai înaltă poziţie deţinută până acum de un mason român la nivelul Masoneriei Regulare Universale.

 LOGO-CMDGLR

România a fost preferată în fața Rusiei pentru a organiza reuniunea din 2014. Șeful masonilor români, a fost ales Președinte Executiv al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare.

La eveniment vor participa delegaţii din Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Africa. România a primit dreptul de a organiza acest eveniment în anul 2011, în Columbia, atunci când a câştigat în faţa Rusiei.

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8641288-romania-gazdui-2014-conferinta-mondiala-marilor-loji-masonice-regulare.htm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply