Secretele longevitatii unui batranel de 111 ani

Dr. Alexander Imich, a murit duminica, la varsta de 111 ani, nu înainte însă de a lăsa moștenire secretele sale pentru o viață atât de lungă.

Un stil de viață sănătos de la o vârstă fragedă l-a ajutat  în parte să își păstreze sănătatea vreme îndelungată.De altfel, sportul practicat încă din tinerețe l-a ajutat să se mențină într-o formă extraordinară chiar și după mai mult de 100 de ani. „Am fost un sportiv activ, am practicat fotbal, box, jogging, jujitsu, aruncatul cu sulița, schi, navigație și înot. M-am clasat chiar și pe locul al patrulea într-una dintre finalele de înot din Polonia”, povestea dr. Imich, pe când avea 105 ani, într-un interviu pentru Life Extension.

Tot din tinerețe, el a dezvoltat un mare interes pentru dietă și pentru substanțele nutritive de care corpul are nevoie pentru a-și păstra vitalitatea. Chiar și la o vârstă înaintată a continuat să studieze domeniul și să își ajusteze în permanență cantitățile de nutrienți din regimul alimentar. Printre substanțele nutritive care nu au lipsit din dieta sa se numără vitaminele A, B2, B6, B12, C, D, E, calciu, magneziu, zinc, cupru sau seleniu. De asemenea, regimul său a fost completat de extract de afine, semințe de armurariu, sâmburi de struguri, turmeric și frunze de măsline, licopen, resveratrol, zeaxantină, conezima Q10, semințe de floarea-soarelui, usturoi, ghimbir, complex noni, acid hialuronic sau polifenoli din mere.

Secretele longevității lui Imich trec însă barierele stilului său de viață sănătos. Sprijinul și legătura puternică cu soția sa, Wela, a fost unul dintre factorii de bază pentru o viață lungă și fericită.

Dr_Alexander_Imich-main

De altfel, dr. Imich mărturisește că și genele moștenite ar fi putut să îi influențeze speranța de viață. „Bunicii mei de ambele părți au murit după ce au împlinit 90 de ani. Fratele meu mai mare a murit, de asemenea, după 90 de ani. Este evident că am gene bune.” Mai mult, curiozitatea și țelurile sale, fixate încă din copilărie, au contribuit la prelungirea vieții sale dincolo de 100 de ani, crede el.

La toate acestea se poate adăuga perspectiva optimistă cu care și-a privit existența în multiplele episoade tragice pe care le-a trăit. „Ce viață incredibilă a dus dr. Imich, care a luptat cu bolșevicii în adolescență, și-a luat diploma de doctor în anii 1920, a supraviețuit lagărului de muncă sovietic, pierzându-și o mare parte din familie, și aspirând la o carieră de succes ca parapsiholog și chimist”, scrie editorul-șef al Guiness World Records, Craig Glenday.

„Să trăiești o viață extraordinar de lungă și bogată este un testament al genelor bune, a unui stil de viață sănătos și a unei atitudini mintale pozitive. Dr. Imich este o inspirație pentru oricine își dorește să facă mai multe din timpul lor limitat”, conchide Glenday.

Sursa: http://semneletimpului.ro/

Despre astfel de oameni care au avut o viata lunga, fata de standardul considerat normal, s-a tot scris. Sunt si mai multe cazuri care nu sunt facute publice. Un caz cunoscut, este cel al lui Ilie Stamate, un roman, a carui poveste o puteti descoperi, accesand linkul : https://www.believeit.ro/ilie-stamate-romanul-care-ar-fi-trait-138-de-ani/ . Alt caz este tot al unui roman si anume, allui Maftei Pop, care ar fi trait 148 de ani Despre el puteti citi mai multe aici: https://www.believeit.ro/nemuritorul-de-la-cluj/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply