Sfaturi pentru a trai autonom! Fa ceea ce iti place si nu mai fii un sclav al datoriilor

V-ati decis ca este timpul pentru a explora o modalitate alternativa pentru a trai? “A trai autonom” se refera la trairea in case autonome, ceea ce inseamna ca nu se bazeaza pe alimentarea cu apa municipala, canalizare, retea de energie electrica, sau alte servicii similare.  O casa cu adevarat autonoma este capabila sa functioneze complet independent de toate serviciile de utilitate publica.

“Trebuie sa inlaturam ideea ca toata lumea trebuie sa-si castige existenta. Este un fapt in ziua de astazi ca 1 din 10000 de persoane poate face o descoperire tehnologica capabila sa suporte toate celelalte.  Tinerii din ziua de astazi au absoluta dreptate in a recunoaste acest non-sens de a-si castiga traiul. Noi tot inventam locuri de munca din cauza acestei idei false ca toata lumea trebuie sa fie angajat la un fel de corvoada, deoarece, conform teoriei darwiniste, trebuie sa ne justificam dreptul de a exista. Deci avem inspectori pentru inspectori si persoane care fac instrumente pentru inspectori, pentru a inspecta inspectorii. ..” – Buckminster Fuller

1. Fa ceea ce iti place

Opreste-te din a urma calea sclaviei datornice, care te tine legat de credite ipotecare si iti dai salarul doar pe datorii si pe facturi si nu-ti ramane mai nimic pentru tine si familia ta, ca sa va puteti bucura de viata.

2. Nu e nevoie de  a lucra pentru altcineva

Ai fost programat de la o varsta frageda in credinta ca trebuie sa ai un loc de munca pentru a trai. Ei bine, asta nu e adevarat. Ai nevoie de a lucra, dar nu ai nevoie de un loc de munca, in sensul de a lucra pentru altcineva pentru tot restul vietii tale, sau o parte mare din viata. Cand iti petreci 30-50 de ani din viata la un loc de munca, atunci ai cheltuit 33% din tot acest timp pentru a face ceva pentru altcineva, mai degraba pentru familia ta. Dar ceea ce oamenii nu reusesc sa inteleaga este ideea unui loc de munca si a castiga un trai  se baeaza pe tine lucrand si facand bani pentru seful tau nu pt tine. Daca vrei sa iti iei timp liber pentru tine si familia ta, risti sa ramai fara loc de munca.  Daca se iveste o oportunitate de a-ti lua familia intr-o excursie, poti pur si simplu sa te iei si sa te duci de la munca? Nu.

Lucreaza, si lucreaza mult dar nu pentru un loc de munca, ci pentru a face ceva ce chiar iti place.

3. Locul de munca este familia ta

Locul tau de munca nu este seful tau. Treaba ta este sa lucrezi din greu (si inteligent) pentru a oferi o viata mai buna tie si familiei tale. Pnetru a-ti creste copiii de cuviinta, si nu in modul in care sistemul spune ca ar trebui sa-ti intretii familia. Familia este cel mai important lucru de pe pamant. Acesta este scopul nostru. Acesta si ai ajuta pe altii. Avem o datorie pentru familia noastra si umanitate si anume de a-i ajuta cu ce avem si cu cat putem.

4. Poti iesi din grila

architecture-exterior-interior-wooden-small-cabin-with-solar-cell-system-mini-house-design-ideas-amazing-off-grid-cabin-design-with-natural-view-ideasElimina toate inutlitatile. Economiseste cat poti, strange bani. Renunta la cafele si iesirile prea des in oras, sau limiteaza-te in a consuma cat mai putin.  Vinde lucrurile nefolositoare. Cumpara putin pamant . Cumpara sau construieste o mica casuta . Invata cum sa cultivi si sa cresti alimente in gradina.

Poti sa-ti construiesti propria casa, fara a va pune in datorii pentru 30 de ani pe tine si pe copii tai. Va puteti construi caminul dumneavoastra, contrar a ceea ce spun oamenii. Ai posibilitatea de a-ti creste propria mancare, nu trebuie sa cumperi mancare de la supermarket-uri sau alte magazine, care vand produse trate chimic si cu conservanti periculosi. Poti manca alimente ecologice, fara a te hrani cu alimente modificate genetic. Poti sa-ti petreci timp de calitate cu familia. Esti limitat doar de gandirea ta cu privire la lume.

 

Se gasesc o multime de exemple pe internet, in legatura cu iesirea din grila. Cateva informatii ajutatoare le gasiti accesand urmatoarele linkuri:

CATEVA MOTIVE DE CE CASELE DIN PAMANT SUNT MINUNATE

CASE DE VIS CU BUGET REDUS

SERELE SUBTERANE WALIPINI

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply