Simboluri oculte de pe stemele oraselor din Romania si semnificatia drapelului romanesc

“Stema unei ţări reprezintă o compoziţie de simboluri recunoscute ca autentice care, asamblate în mod judicios – după principiile ştiinţei şi artei heraldice – alcătuiesc astfel armorialul statului respectiv. Factorii care determină specificul şi mesajul stemei sunt diferiţi: în raport de istoria, spiritul public, aspiraţiile şi sensibilitatea societăţii respective”- Ioan Silviu Nistor

De-a lungul timpului, toate popoarele au folosit ca mijloc de individualizare si comunicare diverse simboluri, devenite apoi insemne nationale. O mare parte din produsele artei heraldice: blazoane, sigilii, steme, printre care deosebit de importante, steagurile simbolizeaza entitatea statala a populatiei de pe un anumit teritoriu, originea acesteia, ca si anumite momente istorice sau obiceiuri, acte de cultura, evocate si recunoscute in intregul univers al umanitatii, prin care tara isi defineste codificat identitatea. Cele mai uzuale embleme folosite sunt soarele, luna, semiluna, stele, ramuri, frunze, animale cum ar fi bour, vulturul, dragonul.

Dar sa vedem ce reprezinta fiecare in parte, in simbolistica masonica:

Emblema „Capul de bour” reprezinta  un cap de bovina cu o stea intre coarne sau cu alte semne astrale in stanga si in dreapta. 

Eliade crede că taurul aparţine cultului lui Mithra. Eliade, fiind preocupat de mitul taurului (zimbrului) în spaţiul nostru, a ajuns la concluzia că originea sa este mediteraneană şi autohtonă. Rolul taurului în religiile Asiei Mici şi ale Mediteranei rămâne indiscutabil. Cultul lui Mithra, care era şi un cult al taurului, a avut în Dacia o răspândire extraordinară. Nu se poate face abstracţie de relaţia culturală şi spirituală a Europei sud-estice cu Asia Mică, de răspândirea mithraismului la Dunărea de Jos şi de existenţa unei legende ctitoriale care are în centru un taur.

Simbolismul capului de bour: Vițelul de aur este o reprezentare a lui Moloh, care este descris ca un zeu cu cap de taur, cu două brațe întinse (uneori peste o groapă de foc), cu aripi și două coarne. În literatura ocultă, Moloh, alături de Satana, sunt primii doi regi ai “primului iad”.  Taurul sau bourul este reprezentarea simbolistica a lui Moloh.

Astrele folosite des pe emblemele multor state, reprezinta elemente oculte in masonerie. Masonii sunt adepti ai mitologiilor stravechi, unde astrele reprezinta diferite zeitati sau care, folosite cu anumite ocazii in diferite ritualuri, au o puternica influenta si manifestare in lumea materiala.

Dragonul de pe embleme este asociat cu rasa serpilor, a dragonilor, aparand constant in textele antice, pentru a descrie zei antici, care nu sunt altcineva decat ingerii cazuti.

Cititi mai multe aici : ADEVARUL DESPRE INGERI CAZUTI, URIASII, EXTRATERESTRII, HIBRIZII, CRANII ALUNGITE, NEFILIMI

Urmariti si blazoanele familiilor regale, ca sa vedeti cine sunt ei de fapt si cercetati sa aflati de ce folosesc atat de des ca reprezentare statui in forma de dragoni, gargui, in general serpi cu aripi, reptile innaripate.

SEMNIFICATIA STEAGURILOR

Combinatia cea mai des utlizata, este cea formata din trei culori, dispuse pe verticala sau pe orizontala. Acest tip de steag se numeste tricolor.Cel mai vechi tricolor a fost danezul Prinzflagge, alcatuit din trei benzi orizontale: orange, alba si albastra-culorile printului de Orania, Wilhem I.

Tricolorul( emblema cromatica agreata de reprezentantii legilor masonice) a fost adoptat in calitate de drapel national si de alte tari ale Europei( Italia, Irlanda, Romania, Belgia) si de unele state ale Americii Latine.

STEMELE ORASELOR DIN ROMANIA

Cele mai multe dintre stemele oraselor si a tarilor reprezinta diverse simboluri din care ne putem da seama cine este la conducerea acelor orase,respectiv tari.  Aceste simboluri oculte prezente pe steme, nu fac decat sa aduca negativitatea in acele zone, deoarece simbolul, oricat de neutru ar parea, el este folosit in cazurile de fata, in scopuri malefice. In continuare am sa  prezint cateva  steme ale unor orase din Romania:

Localitatea Paltinispaltinis_stema Cele doua persoane care isi strang mana (intelegerea masonica), se poate observa acea imbracaminte care se aseamana cu pelerinele folosite la intruniri si ritualuri. Semnificatia capului de bour este explicata mai sus. Judetul Bacau

stema actuala a bacaului

stema actuala a bacaului

In perioada interbelica, stema orasului reprezenta un muunte care facea referire la muntii de sare din Romania si ocupatia principala a locuitorilor (extractia de sare), in prezent, muntele fiind taiat, adaugandu-se 2 elemente astrale (soarele si luna sau ying si yang)m iar muntii de sare la ora actuala nu mai reprezinta sursa de aprovizionare, de fapt muntii nici macar nu ne mai apartin noua, poporului roman. Judetul Harghitab455f-harghita_stema   Crucea Teutonica a ordinelor cavaleresti-masonice . Acceasta cruce este utilizata des de catre masoni. Apar din nou elementele astrale, despre masoni stiindu-se faptul ca sunt foarte preocupati de intelegerea astrala si de folosirea diverselor elemente din Univers in ritualurile lor, dandu-le un sens negativ. Orasul Predeal 77e6b-predeal-brasov Se observa cine conduce si aceste zone  

 DRAPELUL ROMANESC

Drapelul tricolor românesc, alături de stemă şi imn reprezintă un însemn naţional important al neamului nostru. El are o tradiţie populară şi creştină precum şi una revoluţionară. Ziua de 26 iunie a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998 Ziua Drapelului Naţional.  Tricolorul romanesc- simbol masonic

drapelul_romaniei

Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii. Orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, un alt concept Masonic. Cifra trei este numărul perfect. Înlăturat odată cu intervenţia străină din toamna anului 1848, tricolorul va fi reintrodus ca drapel naţional la 1 septembrie 1863, de către Alexandru Ioan Cuza. El avea însă culorile dispuse orizontal, redate roşu, galben, albastru, şi se va menţine în această alcătuire până în anul 1867, când punându-se din nou problema însemnului nostru naţional, comisia însărcinată cu stabilirea drapelului ţării şi-a însuşit propunerea lui N. Golescu, fostul paşoptist, „ca , culorile să fie aşezate cum era la 1848“, adică vertical, în ordinea albastru, galben, roşu, care s-a păstrat până azi.

Inchei acest articol cu un citat biencunoscut al lui Confucius: Semnele și simbolurile conduc lumeanu cuvintele și legile”.

 

 

 

surse:

http://euomul.blogspot.ro/2013/03/simboluri-oculte-sau-malefice-pe.html

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/06/24/26-iunie-ziua-drapelului-national-tricolorul-este-si-simbol-masonic/

http://searchnewsglobal.wordpress.com/2013/12/21/care-a-fost-stema-vechiului-stat-al-moldovei-capul-de-bour-sau-capul-de-zimbru-exista-vreo-legatura-intre-aceasta-stema-si-simbolul-demonului-moloh-din-biblie/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...