Starry Eyes – Un film despre elita oculta din Hollywood

“Starry Eyes” este un film horror despre o actriță ce urmarește succesul și asocierea ei cu vedetele din Hollywood. Urmărind transformarea caracterului principal, filmul descrie lumea filmului, așa cum funcționează ea în realitate: folosind ritualuri, sacrificii și inițieri oculte.

leadstarr2

Starry Eyes este filmul horror tipic: infricoșător, sângeros și scârbos. Dar cea mai macabră parte din acest film nu se referă la violență sau imagini sângeroase: ci faptul că descrie un adevar, un adevar foarte întunecat, pe care mulți dintre noi poate ar prefera să-l ignore. Filmul însă ne prezintă adevarul direct, fără menajamente, descriind detaliat toate implicațile, oricât de terifiante ar fi ele. Filmul pune pe ecran partea întunecată și depravată a industriei filmului și motivațiile bolnave ale celor ce o conduc. Demască audienței obsesia elitei cu exploatarea sexuală, sacrificile sângeroase si ritualurile satanice, in același timp bucurându-se de averi uriașe și de admirația întregii societăți.

În timp ce mulți privesc acest film ca pe o ficțiune, ce descrie metaforic disperarea artiștilor ce nu au găsit încă succesul, cei cunoscători știu ca, o mare parte din el, este bazată pe realitate. Filmul prezintă destul de corect ce se întâmplă la nivelele mai înalte ale industriei filmului, unde abuzul, exploatarea, manipularea, ritualurile oculte si sacrificiile sângeroase transformă artiști aflați la început de drum în ”marionete” traumatizate. Haideți să analizăm mai detaliat filmul Starry Eyes și modul în care prezintă indrustria filmului.

O ospătăriță ce s-a săturat să aștepte

Saray Walker este actrița tipică aflată în dificultăți, ce trăiește în Los Angeles și aspiră să devină o vedetă Hollywood. Pentru a-și putea plăti facturile, lucrează ca ospătăriță la un restaurant local – o slujbă ce e clar că-i repugnă.

starry1

Spre exasperarea managerului ei, Sarah nu se concentrează deloc pe slujba ei, ci stă întotdeauna la telefon, vorbind cu companiile de producție. Ajunsă acasă, Sarah găsește pe internet un anunț ce îi atrage atenția.

starry2

La audiții, toate actrițele ce aspiră la rolul principal sunt tratate ca niște gunoaie, majoritatea dintre ele plecând în lacrimi. Deși și-a dat toată silința, nici Sarah nu reușește să-i impresioneze pe cei din juriu, care o fac să se simta ca un nimeni, ca o actriță lipsită de orice urmă de talent. Sarah fuge către cea mai apropiata toaletă și îți pierde controlul într-o criză de nervi.

starry3

Când iese din toaletă, cineva din juriu o întâmpină, impresionat de aceasta etalare de emoție negativă, de furie și automutilare. Este condusă înapoi în camera de audiții – dar nu i se mai cere să citească replici. Vor sa vadă din nou acea criză de nervi. Sarah evită să-și rupă părul în fața unor străini așa că i se atrage atenția că sunt milioane de alte fete ce așteaptă să-i ia locul. De-a lungul întregului film, lui Sarah i se repetă în mod constant că sunt un milion de alte fete ce așteapta șansa să-i ia locul, și că atenția ce o primește de la ”atotputernicii” producători de film este un privilegiu de care se bucură foarte puțini, astfel încât nu are importanță cât de ciudate și de perverse sunt cererile lor. În acest moment, producătorii doar vor s-o privească cum își rupe părul de nervi și nimic mai mult. Așa că Sarah o face.

starry4

Audiția devine ceva grotesc, un spectacol de supunere și degradare, un preludiu al chinului ce urmează să-l îndure pentru a deveni un inițiat al elitei oculte. Desi audiția s-a încheiat cu ea având convulsii pe podea sub privirea rece al celor din audiență, Sarah pleacă fericită, pentru ca știe că a stârnit interesul companiei. Primește un apel și procesul transformării începe.

A doua audiție

Deși este tratată cu dispreț de către compania de producție, Sarah e fericită ca a fost invitată pentru a doua audiție. I se spune ca singurul motiv pentru care a primit această oportunitate este pentru criza de nervi în care și-a rupt părul și nimic mai mult. Din nou, i se subliniază faptul că este mai puțin important talentul, decât ce ești dispus sa faci pentru a deveni o vedetă.

starry5

La a doua audiție, Sarah este îmbrăcată într-o rochie pală, ce simbolizează inocența ei. Pe parcursul filmului vom vedea cum o dată cu evoluția ei se schimbă și culorile ce le poartă, precum în alte video clipuri și filme analizate pe acest website, Vigilant Citizen. Albul sau o altă culoare pală, simbolizează puritatea și inocența, roșul semnifică transformarea și sacrificiul, iar negrul inițierea. Numeroase artiste de-a lungul timpului au avut această transformare:,”fata bună devine rea”, și trec prin această succesiune de culori. Starry Eyes ne oferă o privire în spatele scenei, pentru a vedea ce se întamplă în timpul unei astfel de metamorfoze.

Când Sarah intră în camera întunecată pentru a doua audiție, i se cere imediat să se dezbrace complet, deși rolul nu conține nici o scenă cu nuditate. Dar nu despre rol este vorba, ci despre ceva mult mai sinistru. De a împinge o fată către ”partea întunecată”.

I se cere: ”Renunță la inhibiții. Daca nu poți să te dezlănțui, cum te vei putea transforma în altcineva?”

Lumina devine intermitentă și Sarah pare să treacă printr-un proces ce amintește de o posesiune demonică. De fiecare dată când lumina se aprinde, o vedem pe Sarah facând ori o față schimonisită ori o față ce arată o placere senzuală foarte mare.

starry6

La sfârșitul procesului, Sarah apare din nou complet îmbrăcată. Apoi observă pedantul unuia dintre cei din audiență.

starry8

Aceasta nu a fost o audiență, ci o sesiune de manipulare, de hipnotizare, un ritual ocult. Bine ati venit la studioul: Astraeus Pictures.

Astraeus Pictures

Cand Sarah își anunță prietenele că a participat la audițiile companiei Astraeus Pictures, i se spune că a dat lovitura, pentru ca Astraeus este o companie de încredere, în alte cuvinte, una dintre puținele companii mari de producție ce scot în mod constant filme de succes. Simbolismul asociat cu această companie ne arată adevaratele forțe ce se ascund în spatele industriei filmului.

În primul rând, Astraeus este numele unui titan din mitologia greacă și este cunoscut ca zeul amurgului. Amurgul, este premergător întunericului, la fel cum această companie de producție aduce întunericul în lume.

Logo-ul companiei Astraeus este la fel de grăitor: este jumătatea de sus a unei hexagrame unicursale.

starry10

Această hexagramă este un simbol important pentru societățile secrete oculte și ritualurile lor. Este principalul simbol asociat cu filozofia lui Aleister Crowley: Thelema.

”Această hexagramă se numește unicursală pentru ca poate fi desenată dintr-o singură mișcare, fără a ridica pixul de pe foaie. Este un amănunt important pentru ritualurile oculte, unde o mișcare neîntreruptă este de preferat.

Simbolul a fost inventat de către Golden Dawn, iar apoi preluat de Aleister Crowley. Este purtat de către cei ce aderă la religia Thelema, ca un simbol pentru a se recunoaște între ei.

- din Dicționarul de simboluri

Astăzi, învățăturile Theleme sunt predate de către o societate secretă foarte influentă în lumea filmului: Orto Templi Orientis (O.T.O.). Este una dintre principalele forțe oculte din spatele Hollywoodului. Și în filmul ”Eyes Wide Shut” al lui Stnley Kubrick apar referințe către acest cult O.T.O. Puteți citi o serie de articole și despre acest film, tot pe siteul Vigilant Citizen, aici.

O parte importantă din învățăturile acestui cult, descrie tehnici de magie sexuală – iar filmul Starry Eyes ne prezintă câteva dintre ele.

Metamorfoza

După o altă audiție de succes, lui Sarah i se acorda cel mai mare privilegiu: o întâlnire cu producătorul filmului în care va juca. Înainte de a pleca din apartamentul ei, filmul scoate în evidență rochia roșie pe care o poartă. Toți prietenii ei au ceva de spus despre ea, unii dintre prieteni îi spun că ”e un pic prea îndrăzneață”.

starry12

Producătorul îi spune lui Sarah în timpul întânirii, ce spun toți producătorii, tinerelor ușor de impresionat, când vor să le atragă într-un contract neavantajos: ”Facem audiții cu multe tinere în această clădire, dar foarte puține ajung în camera asta. Multe nume mari au trecut pe aici, de-a lungul timpului.”

Asta sugerează că modul în care funcționează Hollywood datează de cel puțin câteva decade. ”Rolul lui Celeste este ceva foarte important pentru o actriță fără experiență. Fața ta va fi pe toate posterele, pe pereți, pe holuri, în sălile de cinema, în sălile de teatru.”

Pentru o tânără ca Sarah, care a așteptat o oportunitate ca aceasta toată viața, cuvintele acestea sunt exact ce vrea să audă – și producătorul știe asta. Apoi începe să o atingă, într-un mod indecent.

starry11

Sarah încearcă să-l oprească, întrebându-l dacă nu ar prefera să-i citească câteva replici, dar el îi răspunde: ”Sarah, ASTA e audiția. Ai ajuns în fața porților. Tot ce mai rămâne este ca eu să le deschid pentru tine”.

Din nou nimeni nu este interesat de talentul de actriță al lui Sarah. Audiția constă și de această dată în a-și degrada propriul corp. Sarah refuză însă și fuge din cameră.

Revenirea la cruda realitate o lovește dur. Trebuie să cerșească vechea slujbă înapoi și i se spune că sunt milioane de fete ce ar vrea o asemenea slujbă stabilă. Începe să regrete că a fugit din camera producătorului și începe să raționalizeze să facă ce refuzase prima oară: ”Deja simt că îmi vând sufletul. Măcar să o fac pentru ceva ce iubesc să fac.”

Inițierea

Sub influența drogurilor și cu ceva ”întunecat” mișcându-se înlăuntrul ei, Sarah decide să se ducă din nou în camera producătorului. Pentru această întâlnire, Sarah poartă din nou o rochie ce are în spate o simbologie.

starry13

Când se revede cu producătorul, realizează că nu e vorba doar de a se culca cu acesta, pentru plăcerea lui perversă. Ci există și o latură metafizică în spate. Este o inițiere într-un ordin ocult printr-un ritual de supunere. Când Sarah cade în genunchi înaintea producătorului, acesta îi spune: ”Renunți la ochii tăi pentru alți ochi, ochi ce au viziunea noastră? Renunți la corpul tău, pentru a deveni un vas ce conține cuvintele mele, vocea mea? Renunți la vechea ta viață, pentru a câștiga una nouă, plină de glorie și succes?”

În acest jurământ se rezumă tot procesul de transformare a unui artist într-o marionetă Illuminati. Renunțând la ochii ei pentru o pereche nouă, Sarah renunță la abilitatea de a percepe realitatea așa cum este ea, în schimbul a ceea ce vor ”ei” sa vadă. Poate de asta toate vedetele își acoperă în mod constant unul dintre ochi în poze? Puteți sa vedeți câteva sute de exempleaici. Renunțând la corpul ei pentru a deveni un vas al vocilor lor, ea renunță în mod voluntar la orice fel de integritate morală pe care o avea, acceptând să devină o simplă unealtă în mâna elitelor pentru a transmite mesajul lor. Iar la final, renunțând la vechea ei viață, ea se transformă într-o nouă persoană, o creație artificială, controlată de către elite.

La toate acestea, Sarah răspunde cu ”da”. Apoi începe să-l ”satisfacă” pe producător, iar lucrurile încep să devină stranii.

starry14

Cu privirea spre cer și o privire nebunească în ochi, producătorul spune: ”Porțile s-au deschis Sarah. Tot ce rămâne de făcut este să pășești înăuntru. Omoar-o pe vechea Sarah!”

Cuvântul ”porți” are un sens spiritual, pentru că Sarah pare ca se deschide pentru posedare demonică.

starry15

Sacrificiul

Zilele de după acest ritual demonic sunt foarte dificile pentru Sarah. Are convulsii violente și simte că moartea este aproape. Părul îi cade, un simbol pentru vechea Sarah.

starry16

Sarah, în dureri și pe moarte, este vizitată de cineva de la Astraeus, care îi arată o viziune.

starry17

Când viziunea se termină, durerile persistă și arată din ce în ce mai rău. Apoi primește un telefon de la producător: ”Ori vei merge în pământ și vei fi dată uitării pentru totdeauna ori vei renaște din nou. Ce credeai? Că nu va fi dureros, ca va fi ușor, ca te vei trezi într-o dimineață cu tot ce îți dorești așternut la picioarele tale? Te-am avertizat ca visele cer sacrificii. Și cu noi este la fel.”

Sarah nu își sacrifică doar sufletul pentru a deveni ”una de-a lor”. Ei cer și un sacrificiu sângeros. Sarah își omoară toți prietenii în mod violent, iar imediat ce termină cu ei, oameni îmbrăcați în robe apar pentru a o conduce către ultimul ritual.

Renașterea

După sângerosul ”sacrificiu”, mai multe vedete din elita Hollywood se strâng pentru a sărbători într-un ritual renașterea lui Sarah.

starry18

”Moartea și renașterea” este un concept foarte important în cercurile oculte secrete. Începând din antichitate aceste culte secrete au impus candidaților să treacă printr-un ritual de inițiere. Mai întâi printr-o perioadă de ”moarte simbolică” în care erau ținuți în întuneric ca mai apoi sa ”renască”. Acest concept este important și în Creștinism, Iisus Hristos a înviat din morți după 3 zile. Povestea lui Iona care iese din marea balenă face parte din tradiția iudaică și islamică. Dar în cazul companiei Astraeus Pictures, inițiatul nu se află la marginea unei ”treziri spirituale”, ea este doar o marionetă atrasă întru-un ritual satanic, pentru câștigul și plăcerea celor ce o manipulează. Elitele prosperă de pe urma acestor concepte și tradiții, deformându-le pentru a-și atinge propriile scopuri.

La sfârșitul ritualului, producătorii țipă: ”E pregătită pentru transformare!”. A doua zi, Sarah renaște.

starry19

starry21

starry20 (1)

Colegii de cameră observă ca lui Sarah s-au schimbat ochii – acum că ea are perechea de ochi ce îi permit să aibă ”viziunea” elitelor. Sarah îi spune colegei ei de cameră ”Lucrurile s-au schimbat pentru mine” și apoi o ucide – ultima rămășiță din vechea ei viață. Sarah apoi deschide cadoul primit de ziua ei de la Astraeus.

starry22

În ultima scenă a filmului, Sarah își așează peruca primită cadou. Această perucă reprezintă noua ei persoană. Își pune și lanțișorul cu pentagrama – semnul unei vedete inițiate.

 

Articol preluat de pe : https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/03/05/un-film-despre-elita-oculta-din-hollywood-starry-eyes/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply