Statui ai unor humanoizi reptilieni expuse in diferite colturi ale lumii

Prezenta reptilienilor in diverse culturi nu mai este un mit. Multe documente si descoperiri arheologice au relevat acest fapt si anume ca rasa umana s-a intersectat cu aceste entitati, dovezi fiind mentionate in multe carti si diverse lucrari, inclusiv in Biblie.

   Statuia unui humanoid reptilian expusa in Peru

morrop_orig

paseo+yortuque2

Mohicanii au considerat Omul Iguana ca fiind un personaj puternic,  mediator între lumea celor vii si a celor morti.

Paseo Yortuque situat în provincia Chiclayo din Peru, ofera diverse reprezentari dedicate vechilor mochicani, printre care se afla o statuie a lui Morrop sau Omul Iguana, fosta divinitate Moche, care era atribuita mortii.

Violenta in cultura Moche s-a derulat concomitent cu dezvoltarea complexitatii sociale. Ritualurile violente au inclus numeroase batalii si sacrificii umane, acestea reprezentand puternic ideologiile lor, unificand cultura Moche in jurul unor extrem de impresionante ritualuri.

 

Parcul  Vigeland din Oslo, este plin de reprezentari ale reptilienilor care acapareaza fiintele umane:

42

11100vigeland10 ead792b43f6e3f749593a544ddf358ca

 

Arheologii au descoperit mai multe statui, fiind atribuite culturii Ubaid, care reprezinta o specie bizara de umanoizi. Statuile au o vechime de peste 6000 de ani si infatiseaza oameni soparle care au fost ridicati la rangul de zei. Figurinele sunt reprezentate cu capete lungi, cu ochii în formă de migdală, fețe lungi conice și un nas de soparla. Cultura Ubaid este o cultura preistorica, in Mesopotamia, iar originile acestei culturi sunt inca necunoscute. Populatia traia  in asezari satesti mari, in case din chirpici si ei  au dezvoltat arhitectura, agricultura și terenurile cultivate cu ajutorul irigarii.

maxresdefault

Orice ar fi fost, aceste reprezentari par sa fi fost importante pentru poporul vechi Ubaidian. Se stie faptul ca sarpele a fost un simbol major folosit in multe culturi, reprezentand pentru fiecare cultura un anumit  zeu, de exemplu, zeul sumerian Enki, iar sarpele a fost folosit mai tarziu ca simbol pentru Fratia Sarpelui (Brotherhood of the Snake), așa cum relateaza William Bramley.

 

surse: ” Sacrifice, Violence, and Ideology Among the Moche: The Rise of Social Complexity in Ancient Peru” pg 119-120

“Brotherhood of the Snake” – William Bramley

One thought on “Statui ai unor humanoizi reptilieni expuse in diferite colturi ale lumii

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673