Stiinta din spatele Vibratiilor bune: Ce este si cum functioneaza “mindfulness”

Realizarea mentala prin meditatie a ajutat multi oameni sa mentina o minte sanatoasa prin reprimarea emotiilor si gandurilor negative, cum ar fi dorinta de a avea, furia si anxietatea, si incurajarea dispozitiilor pozitive, cum ar fi iubirea, compasiunea, empatia si iertarea. Exista un beneficiu masurabil pe care oamenii l-ar putea realiza prin mediatia asupra corpului si a mintii, care implica mai ales un regim eficient de antrenare. Cercetatorii de la Brigham si Womens Hospital (BWH) au propus un model nou, care schimba modul in care gandim despre “mindfulness“. Ce este defapt mindfulness?Mindfulness inseamna abilitatea de a trai in momentul prezent, abilitatea de a constientiza, de a intelege, de a deschide ochii larg. Atunci cand esti prezent (mindful) iti poti observa gandurile si sentimentele, in loc sa lasi viata sa treaca pe langa tine esti prezent si observi tot ce se intampla.

tumblr_mp302g7BL91qi3c5io1_500Oamenii de stiinta au identificat mai multe functii cognitive care sunt active in creier in timpul practicii mindfulness. Aceste functii cognitive ajuta o persoana sa-si dezvolte constiinta de sine, auto-reglementare, si  auto-transcendenta (S-ART), care alcatuiesc cadrul de transformare pentru procesul de mindfulness.

Cercetatorii subliniaza sase procese neuropsihice, care sunt mecanismele active in creier in timpul practicii mindfulness si care sustin S-ART. Aceste procese includ 1) intentia si motivatia, 2) orientarea atentiei, 3) reglarea emotionala, 4) disparitia si reconsolidarea, 5) comportamentul pro-social, si 6) non-atasament si de-centrare.

Cu alte cuvinte, aceste procese incep cu intentia si motivatia de a vrea sa se atinga acea stare de prezenta, de acumulare a vibratiilor bune, urmata de o constientizare a obiceiurilor proaste. Odata ce acestea sunt setate, o persoana poate incepe “imblanzirea” ei.

Aceasta cercetare a fost sustinuta de Institutul Minte si Viata, Fundatia Impact si Centrul National pentru Medicina Complementara si Alternativa la Institutul National de Sanatate.

sursa: http://earthweareone.com/the-science-behind-good-vibes-how-mindfulness-actually-works/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply