Studiile demonstreaza inca odata cate chimicale se gasesc in apele imbuteliate

Cercetatorii germani au descoperit in apa imbuteliata substante chimice (EDC) ce afecteaza sistemul endocrin care ar putea sa dauneze in mod negativ dezvoltarii organismului si sistemului reproductiv al omului, substante ce s-au regasit in peste 12 sticle diferite de apa imbuteliata.

Din cele 24520 de substante chimice prezente in apa imbuteliata, cel care pune cele mai multe probleme este (2-etilhexil) Di fumarat (DEHF). 

Ca perturbator al sistemului endocrin acesta substanta chimica ce poate interfera cu sistemul hormonal, poate provoca tumori canceroase, malformatii congenitale, tulburari cardiovasculare, tulburari metabolice si dupa cum s-a mentionat mai devreme, alte tulburari de dezvoltare. 

Acest studiu a fost realizat de Martin Wagner si Jorg Oehlmann de la Universitatea Goethe din Frankfurt, Frankfurt am Main, precum si de Michael Schlusener si Thomas Ternes, membri ai Institutului Federal German de Hidrologie. Ei au stabilit ca apa imbuteliata ar putea contine cantitati serioase de EDC care ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare. 

Autorii au folosit un sensibil test biologic in vitro pentru a caracteriza scurgerea de estrogen din materialul plastic , inclusiv posibilele efecte ale amestecului cu EDC. Utilizand o abordare similara , o serie de studii au raportat o contaminare estrogenica pe scara larga a apei imbuteliate disponibile la nivel comercial . Astfel , s-au combinat analiza biologica și chimica pentru a identifica antagonistii prezumtivi ai receptorilor de steroizi in apa imbuteliata. Astfel, in cazul expunerii sticlelor de plastic pline cu apa la soare, s-au constatat eliberari masive de DEHF in continutul sticlei ca urmare a temperaturii crescute exercitate asupra plasticului. 

health-fitness-apa-imbuteliata-in-stile-de-plastic-un-pericol-pentru-sanatate_size10“Majoritatea produselor au fost puternic tratate antiestrogenic si antiandrogenic in bioteste . Deoarece concentratia sa este prea mica pentru a explica activitatea observata , alti compusi trebuie sa contribuie la test. Un numar tot mai mare de studii in vitro raporteaza prezenta EDC in apa imbuteliata. Studiile anterioare, ce s-au concentrat pe estrogenitati, ofera dovezi pentru o contaminare suplimentara cu antagonisti ai receptorilor de steroizi . Au fost detectati antiestrogeni si antiandrogeni in majoritatea produselor analizate de apa imbuteliata . Mai mult, activitatea de antagonist a fost foarte puternica . Un echivalent de 3,75 ml de apa imbuteliata inhibat de estrogen si de receptori androgeni de pana la 60 si 90 la sută . Apa imbuteliata din sase tari diferite, a fost gasita sa contina estrogenic , antiestrogenic , precum si produse chimice androgene , progestagenic si glucocorticoizi. Aceasta demonstreaza ca o bautura populara cum este apa imbuteliata este contaminata cu EDC prin diverse cu acțiuni”.

Informatii suplimentare gasiti in linkul urmator:https://www.believeit.ro/pericolul-generat-de-plastic/ dar si in materialul prezentat mai jos:

 

Sursa:http://www.secretele.com/2014/05/studiile-au-descoperit-24000-de.html

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673