Tehnologii viitoare – aplicatia pe telefon care va inlocui cheile caselor

Tehnologii care nu demult erau caracterizate ca fiind sf, aparand in filmele de acest gen, se materializeaza  in realitatea noastra. Tehnologii avansate si proiecte ultrasecrete sunt o realitate pe care nu o putem nega. Oamenii de stiinta condusi de magnatii lumii, detin tehnologii care, odata dezvaluite, ar crea o panica globala extraordinara. Sunt cativa cercetatori care mai expun unele lucruri sau care confirma existenta unor tehnologii avansate, despre care se feresc sa vorbeasca in detalii. Insa, incet-incet, aceste tehnologii incep sa prinda viata si  in societatea noastra, astfel ca, ceea ce ni se pare acum sf, peste cateva decenii, le vom lua ca pe ceva normal si probabil multi nu vor concepe un trai fara aceste tehnologii.

Un anunt publicat pe http://playtech.ro/, vorbeste despre o aplicatie pe telefon care va inlocui cheile caselor.

” Pe scurt, telefonul, printr-o aplicație, transmite încuietorii să permită deschiderea ușii, iar totul este securizat între tine utilizator, gadgetul prins de ușă și rețeaua WiFi la care se conectează cele două dispozitive. Eventual, comunică și prin Bluetooth LE (low energy). Ușa se închide automat în urma ta, astfel încât să nu te întrebi dacă ai uitat s-o încui.

O yală digitală este independentă de platformă – poți avea Android, iOS, Windows Phone sau orice mai apare în viitor -, dar va fi dependentă de un intermediar, în prezent rolul fiind „jucat“ de aplicație. Piața asta nu duce lipsă de idei și de producători. Unii dintre cei mai cunoscuți sunt Apigy cu Lockitron, August cu August Smart Lock sau Goji cu Goji Smart Lock. “

Videoclipul de prezentate pentru Lockitron, una dintre încuietorile populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

Leave a Reply