Telepatia

Exista fenomene, fapte sau intamplari care “nu incap” in domeniul celor pentru care stiinta poate prezenta o explicatie conform cu regulile si normele sale. Fiziologul francez Charles Richet care a primit premiul Nobel pentru Meidicina in anul 1913, spune ca : “Indiferent ca le putem sau nu explica, indiferent ca le putem sau nu incadra in randul notiunilor acceptate de rigoarea formularii stiintifice sau ca pur si simplu…ne facem ca nu stim de ele, asemenea fenomene exista !”

Termenul de “telepatie” a fost folosit pentru prima data de Frederic Mayers, in 1882, care intelegea prin aceasta „comunicarea impresiilor de orice fel, de la o minte la alta, pe cai independente de cele cunoscute simturilor.” Termenul provine din limba greaca, unde „tele“ inseamna departe, iar „pathos“ este simtire.

telepathy500a

Telepatia este cel mai vechi sistem de comunicare a viului. Aceasta nu tine cont de specii, de distante sau alte limitari fizice. Ea se petrece oriunde unde exista viata. La mijlocul secolului XX, William Carrington afirma in cartea sa. “Telepatia”, ca distanta nu are un rol esential in transmisia telepatica. Asta deoarece sugestia la distanta este transmisa in acelasi mod ca si semnalele informatice, adica telepatia asculta mai curand de legile ciberneticii.

Prin telepatie se pot transmite informatii care se adreseaza intelectului, dar si stari sufletesti, trairi psihice, chiar si senzatii.

Pentru a reusi sa percepeti cu claritate gandurile unei alte fiinte este necesara o stare de calm interior si un control al fluxului mintii….si de mult antrenament.  Totusi, experientele telepatice sunt numeroase, multe dintre acestea petrecandu-se spontan, fara o concentrare in gandire. Imaginati-va ce s-ar petrece in cazul in care am acorda atentie gandurilor si ne-am concentra asupra mesajelor ce se transmit in fiecare clipa.

De cate ori nu ati avut senzatia ca vorbele nu pot exprima anumite intelegeri sau stari? Ca spun prea putin sau sunt prea sarace?

Nichita Stanescu mare poet roman, scria in “Necuvinte“, urmatoarele:

“Visez acel laser lingvistic care să taie realitatea de dinainte, care să topească şi să străbată prin aura lucrurilor, acel cuvânt îl visez, care a fost la-nceputul lumilor lumii, plutind prin întuneric şi despărţind apele de lumină, născând peşti în ape şi născând ape şi lumini în lumină”.

Andrei Plesu spunea in „Despre Ingeri“ ca tacerea lor e forma suprema a „ascultarii“, semnul radical al smereniei disponibile, asteptarea intensa a poruncii dumnezeiesti. Ceea ce „se aude“ in tacerea aceasta e o maxima receptivitate fata de voia altuia. Sf. Isaac Sirul spune ca „tacerea celor curati este rugaciune…“, ca „tacerea este taina veacului viitor“…, iar cuvintele, unealta acestei lumi.

Dupa Nestler, fenomenul este la cote superioare intre frate-sora, tata-fiu, prieteni, profesor-elev, hipnotizator-hipnotizat, psihanalist-pacient, medic-bolnav. Perechi telepatice exceptionale s-au constatat a fi fratii gemeni. Unii dintre ei par a avea vieti paralele sau chiar sa imparta aceeasi identitate. Aflati la departari mari unii de altii, se observa la ei paralelisme inexplicabile si transmiteri de senzatii traumatice, precum si dorinta brusca, simultana de a lua legatura unul cu altul.Doctorul Thomas Bouchard, a constatat ca perechi de gemeni supuse unor probe psihologice obtin rezultate uimitor de asemanatoare. Acestia comit aceleasi greseli, termina probele la care participa in acelasi timp, ei aflandu-se supusi acestor teste in paralel, insa, in incaperi diferite.Prin fenomenul telepatic are loc atat transmiterea atat de informatii, cat si de sentimente. S-a observat foarte intens acest fapt in cazul relatiei dintre mama si nou-nascut.

Despre tehnici de telepatie, puteti afla mai multe, urmarind videoclipul de mai jos:

 

Surse:

Mihaela Dorobantu- Misterele telepatiei

http://www.doxologia.ro/societate/terapie-pentru-suflet/telepatia-cel-mai-vechi-sistem-de-comunicare-al-viului

http://jurnalul.ro/paranormal/dueluri-telepatice-pregatiti-va-incarcati-va-cu-ganduri-veti-trage-cu-ele-intre-voi-615001.html#

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...