Tensiuni la Pungesti

Se pare ca vechile probleme nesolutionate, revin in prim-plan. In Pungesti , locul in care a fost instalata prima sonda de exploatare a gazelor de sist, s-a iscat un nou scandal.

In seara zilei de miercuri, 11 aprilie, a fost prezenta in Pungesti, dr. Sandra Steingraber,biolog american, care le-a prezentat satenilor un scurt istoric al experiențelor nefericite a extragerii gazelor de șist prin metoda fracturãrii hidraulice. Aceasta a ajuns la concluzia ca situatia din Romania este asemanatoarea cu cea din SUA, in care Chevron conduce politicile tarii, chiar daca aceasta activitate este periculoasa pt sanatatea oamenilor. Dr Steinggraber a dorit sa mearga in locul cu pricina, chiar langa perimetrul in care este instalata sonda, insa a fost oprita de jandarmi. Atunci, satenii au luat atitudine, dar jandarmii subordonati Chevronului, i-au atacat cu gaze lacrimogene, chiar daca printre sateni se numarau multe femei si batrani.

Mai putem vorbi de “siguranta nationala” si “aparare nationala” cand cei care ar trebui sa ne apere si sa ne ofere siguranta, sunt cei care ne ataca. Asta demonstreaza inca odata ca Romania nu mai e a romanilor, ci a corporatiilor straine.

In materialul de mai jos, puteti viziona cateva imagini de la fata locului:

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673