Timpul este o iluzie: Trecutul, Prezentul si Viitorul toate exista in clipa de ACUM

“Oamenii ca noi, care cred in fizica, stiu ca distinctia dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie incapatanata si persistenta” – Albert Einstein

Brian Greene, profesor al Universitatii de fizica si matematica din Columbia, prezinta informatii interesante despre natura spatiului si a timpului, incluzand o explicatie despre cum trecutul, prezentul si viitorul, exista simultan in clipa de Acum.

Timpul. Il pierdem, il salvam, il omoram, il facem. Lumea se misca in jurul lui. Intrebati fizicienii ce timp este acum, iar raspunsul lor va va soca: Nu au nicio idee! Mult mai surprinzator, sensul adanc pe care il avem asupra trecerii timpului, trecand de la prezent la trecut, ar putea fi o iluzie.

Profesorul Greene ne duce intr-o adventura in timp si spatiu. Urmariti cu atentie videoclipul de mai jos, in care profesorul explica aceasta realitate a prezentului continuu:

Un alt scriitor este Eckhart Tolle, care dezbate tema prezentului in 2 volume intitulate: “Puterea prezentului” si “Pamant nou”  ,  carti in care propune exercitii pentru a trai in Prezent si a ne clarifica mintea de gandurile inutile ce survin in fiecare clipa,. Un interviu cu Eckhart Tolle puteti urmari mai jos:

Deasemenea cartea “Puterea prezentului” o puteti citi online aici:  

PUTEREA PREZENTULUI

One thought on “Timpul este o iluzie: Trecutul, Prezentul si Viitorul toate exista in clipa de ACUM

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673