Transforma singuratatea in solitudine

“Nu stiu daca sunt nefericit pentru ca  nu sunt liber, sau nu sunt liber pentru ca sunt nefericit”Patricia Franchini, Breathless

Solitudine si singuratate – aparent doua lucruri similare

Singuratatea este marcata de simtul izolarii. Solitudinea, insa,  este starea de a fi singur fara a te simti singur si poate conduce la cunoastere de sine.

Te simti cu adevarat liber? Gandeste-te la aceasta intrebare, pentru ca in raspuns se afla starea ta de spirit. Te simti prins in aceasta capcana de dorinte sau te multumesti cu orice si cu ceea ce esti? Este posibil sa fi gasit locul de munca visat, partenerul, casa, dar cu toate acestea te afli blocat in labirintul singuratatii si goliciunii.

Te simti agitat zi de zi, pentru ca mintea constienta vrea sa creasca. Ea nu vrea sa fie blocata in timp. Este un fel de izolare. Incepe cu criza existentiala care cuprinde singuratatea existentiala, angoasa existentiala, teama existentiala si suferintele existentiale.

solitude-may-calendar-solitude-gives-you-answers-demotivational-posters-1337516344“Cu tot acest vast intuneric, trebuie sa ne “aprovizionam” cu  propria noastra lumina” – Stanley Kubrick

Singuratatea, la fel ca si frica, este o emotie puternica, si trebuie sa treci prin ea pentru a ajunge in lumea ta interioara. Este un instrument pentru cresterea spirituala. Imbratiseaza singuratatea- este o calatorie spre solitudine. Pentru a gasi semnificatia profunda a vietii, este un angajament cu centrul care se afla in fiecare dintre noi. Si nu exista nicio scurtatura spirituala pentru a fi inteligent spiritual.

Furia, frica, dezamagirea, toate apar din singuratate. Odata ce ati transformat singuratatea in solitudine, sentimentul de pace interioara nu mai este separat de tine. Cu toate acestea, este un drum lung de parcurs, si tu trebuie sa apelezi la introspectii.  Fi constient de emotiile si gandurile care te umple cu durere si neliniste. Acestea ar putea fi amintirea unor evenimente trecute, temeri viitoare, diferite suferinte, umiliri.  Accepta aceste emotii. Disociaza-te cu factorii de tristete prezenti in aceste emotii, si foloseste-i ca pe o piatra de temelie pentru a deveni puternic spiritual, si o persoana mai buna.

INTELEGEREA SOLITUDINII IN CONTEXTUL EGO-ULUI

Ego-ul exista in scopul de a fi flatat. Ego-ul poarta o identitate si se identifica cu anumite surse de bucurie. Se simte un disconfort din partea ego-ului atunci cand are loc o schimbare de paradigma, si te face sa te simti oribil. Dar iti dai seama ca principala cauza a suferintei are un sens fix de identificare pentru tine? Trebuie sa te schimbi pentru a creste spiritual. Multi nu se pot schimba din cauza ego-ului. Sufletul cauta libertatea, insa ego-ul “proceseaza” mai greu, incercand sa se identifice cu false credinte. De fapt, multi isi construiesc un bagaj emotional in incercarea de a-si mentine imaginea in fata prietenilor, sa mentina un anumit tip de influenta la locul de munca, detin un cerc social perfect etc. Nu te deranja! Libertatea inseamna sa fi tu insuti peste tot.

Esti exact ceea ce esti atunci cand esti singur. Negarea acestui fapt este  negarea propriei existente. Odata ce iti accepti singuratatea si te simti fericit, atunci vei deveni liber. In acea libertate, experimentezi solitudinea. Solitudinea reprezinta o oportunitate de a va reinnoi, recastiga perspectiva in viata, si restabili corpul si mintea. Nu conteaza unde sunteti, in solitudine sunteti acasa.

 

 

sursa: http://fractalenlightenment.com/28713/spirituality/transforming-loneliness-into-solitude

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673