Transformarea durerii in intelepciune

In timp ce munca noastra interioara se desfasoara, descoperim mereu multe esecuri si  experimentam evenimente traumatice care ne schimba fundamental. Ce ne doare, ne poate paraliza, dar ne poate, deasemenea, modela in ceva mult mai puternic.

Insa acest lucru necesita trairea in prezent. Este nevoie de a avea o perspectiva diferita despre ceea ce inseamna a rani si ce inseamna a experimenta traume emotionale. O modalitate de a schimba perspectiva noastra este sa ne gandim la faptul ca, ranile,  pot reprezenta o mare sursa de dezvoltare personala.calistoga.christian.center-300x225 Trebuie sa ne deschidem mental pentru a putea fi prezenti la ranile noastre. Chiar daca, uneori, ranile sunt atat de puternice incat multi doresc sa “evadeze” din starea in care se afla, cel mai indicat este insa sa fie constient de ceea ce simte, sa accepte acele emotii provocate de starea in care se afla, pentru ca doar asa va putea mai apoi sa le elibereze.

Capacitatea de a avea un angajament autentic cu viata, da curajul de a infrunta durerea. Altfel, durerea va fi inca prezenta. Intrebarea este daca avem curajul sa transformam durerea in ceva ce poate rafina sufletul nostru. Adevarata putere consta in capacitatea de a ne adapta la schimbarile care vin de la intregire la zdrobire si inapoi. Acesta este simbolul pentru  transformarea durerii in intelepciune.

Exista o zicala in care se spune ca : “Durerea este inevitabila; suferinta este optionala.”

Cele mai puternice arme pe care le putem utiliza impotriva durerii,  sunt acceptarea si iubirea. Iubirea infinita e cea mai puternica arma pe care o putem folosi oricand, in orice imprejurari. Tine doar de noi sa ne alegem intelept “armele” in lupta cu noi insine.

 

 

 

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673