Un al doilea voluntar sufera de o boala neurologica grava dupa testarea cu vaccinul AstraZeneca

Testarea vaccinului contra coronavirusului este amânată în SUA după ce un voluntar britanic a suferit o afecțiune rară

Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la testările privind vaccinurile AstraZeneca, după ce compania a confirmat că doi voluntari din Marea Britanie au suferit boli neurologice grave. Testările sunt încă oprite temporar în SUA

În SUA, testările pentru vaccinul împotriva coronavirusului au fost amânate, deoarece AstraZeneca confirmă că un pacient dintre cei testați în Marea Britanie a suferit o afecțiune rară.

Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la testările privind vaccinurile AstraZeneca, după ce compania a confirmat că doi voluntari din Marea Britanie au suferit boli neurologice grave.

Din cauza bolilor, studiul a fost întrerupt de două ori, a doua oară la începutul acestei luni.
AstraZeneca a spus că primul participant la testare a primit o doză de vaccin înainte de a dezvolta inflamația măduvei spinării, cunoscută sub numele de mielită transversă.

Afecțiunea este o boală inflamatorie rară care provoacă leziuni ale măduvei spinării cu diferite grade de debilitate, modificări senzoriale și disfuncție autonomă, potrivit Organizației Naționale pentru Boli Rare.

AstraZeneca a declarat că nu a confirmat un diagnostic în al doilea caz, un participant la testări îmbolnăvindu-se după a doua doză de vaccin.

Dar o persoană familiarizată cu situația, a declarat pentru The Times, că boala participantului la testare a fost identificată de asemenea ca mielită transversă.

„Dacă există două cazuri, atunci acest lucru începe să arate ca un model periculos”, a declarat Mark Slifka, expert în vaccinuri la Universitatea pentru Sănătate și Științe din Oregon.

„Dacă un al treilea caz de boală neurologică apare în grupul vaccinat, atunci e posibil ca acest vaccin să fie un eşec.”

După o scurtă pauză, testările au fost reluate în Marea Britanie, Brazilia, India și Africa de Sud, dar sunt încă întrerupte în SUA.

Aproximativ 18.000 de oameni din întreaga lume au făcut până acum vaccinul AstraZeneca, relatează New York Times.

Planul de testare de 111 pagini al AstraZeneca, cunoscut sub numele de protocol, afirmă că obiectivul său este un vaccin cu o eficiență de 50%.

Pentru a determina dacă compania a îndeplinit această țintă, vor trebui să existe 150 de persoane bolnave de Covid-19 în rândul persoanelor participante la testare, care să fi fost vaccinate, sau să fi făcut vaccinuri placebo.

Cu toate acestea, se crede că un consiliu de securitate va efectua o analiză preliminară după ce au fost doar 75 de cazuri.

Dacă vaccinul are în acest moment o eficiență de 50%, ar putea fi posibil ca compania să oprească testarea mai devreme, și să solicite autorizația din partea guvernului pentru a lansa vaccinul pentru utilizare de urgență.

O fișă informativă a participanților (la testare) din 11 septembrie, preciza că bolile pacienților care s-au îmbolnăvit, erau „puțin probabil să fie asociate cu vaccinul, sau nu existau suficiente dovezi care să afirme cu certitudine că bolile erau sau nu legate de vaccin”, în baza recenziilor sigure.

A doua zi, AstraZeneca a anunțat că a reluat procesul de testare în Marea Britanie.

Cu toate acestea, companiei nu i s-a permis să înceapă din nou testarea în SUA.

Dr. Mark Goldberger, un expert în boli infecțioase, a declarat că reluarea rapidă a proceselor de testare în străinătate este „puțin deranjantă”, mai ales având în vedere lipsa de detalii în legătură cu simptomele pacienților, și ambiguitatea legată de conexiunea acestora cu vaccinul.

Institutele Naționale de Sănătate au spus într-o declarație că „rămâne de văzut” dacă debutul bolii la participanții la testare a fost întâmplător sau legat de vaccin, adăugând că „oprirea testării pentru a permite o evaluare ulterioară, este consecventă cu practica standard”. – saccisv

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673