Universurile paralele exista si interactioneaza cu lumea noastra

Mecanica cuantica desi studiata constant, este atat de imprevizibila, incat renumitul fizician Richard Feynman a declarat intr-un interviu: “Cred ca pot spune cu siguranta ca nimeni nu intelege mecanica cuantica”.  Incercarile de a explica unele dintre consecintele bizare ale teoriei cuantice au condus la unele idei care au lasat mintea in ceata cum ar fi teoria multiversurilor.Ideea teoriei privind interactiunea intre universuri este la fel de profunda pe cat pare. Teoria sugereaza nu numai faptul ca exista lumi paralele, dar ca ele interactioneaza cu lumea noastra la nivel cuantic si sunt, prin urmare, detectabile. Desi inca speculativa, teoria poate ajuta pentru a explica in cele din urma unele dintre consecintele bizare inerente in mecanica cuantica.

Aceasta este o idee care postuleaza ca toate istoriile alternative posibile si viitoare sunt reale, fiecare reprezentand o lume reala, totusi paralela.

parallel-universe-reality

O problema cu interpretarea multiversurilor care interactioneaza intre ele reprezinta faptul ca este fundamental netestata, deoarece observatiile pot fi facute numai in lumea noastra. Ce se intampla in aceste posibile lumi paralele poate fi doar imaginat.

Cu toate acestea, se sugereaza ca lumile paralele pot interactiona la nivel cuantic, si de fapt, asta si fac.

“Ideea de universuri paralele in mecanica cuantica a fost introdusa in jurul anului 1957”,  a explicat Howard Wiseman, un fizician de la Universitatea Griffith din Brisbane, Australia. “Criticii insa sunt sceptici cu privire la realitatea acestor universuri, deoarece nu are influente asupra universului nostru”,  a adaugat el. Wiseman si colegii sai au propus ideea ca “exista o forta universala de respingere intre lumile apropiate care tinde sa le faca mai diferite. Efectele cuantice pot fi explicate prin factorii din aceasta forta”.

Cand a fost întrebat  daca teoria lor ar putea atrage dupa sine posibilitatea ca oamenii ar putea interactiona într-o zi cu alte lumi, Wiseman a declarat: “Nu este parte a teoriei, dar ideea interactiunilor [umane] cu alte universuri nu mai este pura fantezie.. ”

Cum ar putea arata viata noastra daca am face alegeri diferite? Poate intr-o zi vom putea sa ne uitam intr-una din aceste lumi alternative si vom afla.

 

sursa: www.mnn.com

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673