Vibratia Cuvantului

vibration-of-words

 

 

 

 

 

 

 

Noi am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, deci noi avem puterea de a crea si tot ceea ce credem se poate transforma in realitate. Noi ne cream pe noi insine si devenim ceea ce credem ca suntem.

Insa, cuvantul este cu doua taisuri: poate crea cea mai frumoasa realitate sau, poate sa distruga tot ceea ce exista in jurul nostru. Orice putere creatoare, folosita in scopuri malefice, poate deveni putere distructiva.

Cuvintele negative pot deveni blesteme. Iar oamenii folosesc cuvintele, la fel ca magicienii, blestemandu-se inconstient unii pe altii, prin parerile negative sau judecatile pe care le fac asupra celor din jur. Cei slabi, care cred in criticile nefondate care le sunt adresate, au puterea de a-si crea acea caracteristica pentru care au fost criticati. Atat de puternic este cuvantul. Daca de exemplu o mama il critica pe fiul ei mic, spunandu-i ca este lenes, prost, ca nu se va descurca in viata, el automat isi insuma inconstient aceste trasaturi, iar cand va creste, se va mira de ce este cum este, unde a gresit de nu ii iese nimic etc. Cei mai multi dintre parinti (sa nu zic toti), sunt inconstienti de acest fapt, aceste blesteme ce le arunca zilnic copiilor lor.

Cea mai puternica arma este cuvantul. Noi ne atacam mereu prin cuvinte, folosindu-le in scopuri negative, care ne afecteaza si pe noi insine, nu doar pe cei carora le sunt adresate.

Barfa este cea mai folosita forma de magie, cu un impact devastator, insa daca noi nu dam crezare acestor barfe, ele nu vor avea niciun efect asupra noastra, iar aceasta se va intoarce persoanelor care au raspandit barfa. Totul tine de credinta.

Noi materializam cuvintele, iar daca folosim cuvinte ca : “sunt gras”, “nu voi reusi niciodata”, “sunt urat” etc, noi defapt ne cream realitatea, impotriva noastra. Trebuie sa invatam deci, sa ne acceptam si sa ne iubim asa cum suntem, iar daca vrem sa schimbam ceva, atunci sa o facem printr-o forma pozitiva, actionand benefic si nu criticandu-ne.

Atat gandurile cat si cuvintele sunt energie, care, in functie de  frecventa lor joasa sau inalta, ne pot face rau sau bine. La fel este si in cazul cuvintelor scrise.

Cuvintele pot vindeca

Noi ii influentam pe cei din jurul nostru, la nivel energetic, prin gandurile, emotiile si cuvintele ce le emitem asupra lor, acestea fiind de vibratii inalte, cand transmitem iubire, respect, ganduri benefice, pozitive, si de vibratii joase, cand transmitem ura, sau orice negativ, care au efecte devastatoare asupra corpului subtil, dar si fizic.

In continuare, am sa citez de pe http://www.credinta-ortodoxa.com/lectie-puterea-cuvantului/cateva dintre posibile solutii :

Pentru ca începând din acest moment să nu mai facem rău nici unei fiinţe din univers, nici măcar cu gândul, trebuie să avem în vedere următoarele:

Nu emiteţi niciodată pretenţii faţă de nimeni şi nimic, nu faceţi nici un reproş nimănui. Nu reproşaţi nimic nici destinului, nici trecutului, nici oamenilor. Nu uitaţi că orice reproş al tau reprezintă un program de distrugere a aceluia spre care il adresaţi. Efectul va fi mai mare dacă persoana respectivă este într-o stare de vulnerabilitate energetică. La om şi sufletul se deschide prin spate.

Tot ce vei rosti în urma omului, totul se va împlini. De aceea, dacă aţi rostit în urma cuiva un blestem, veţi continua în subconştient să rostiţi acest blestem oricărei persoane care v-a întors spatele, inclusiv propriilor vostri copii.

De aceea, la toţi cei care pleacă de la noi sau cu care ne intalnim să le transmitem numai lumină, iubire şi armonie. Dacă nu facem acest lucru, prin subconştient vom transmite dezaprobare, supărare sau iritare.

Vorbirea de rău a unui om otrăveşte mintea celui care vorbeşte, după care produce perturbări în câmpul lui energetic şi intră în suferinţă. Când omul se gândeşte la cineva nu prea frumos, are loc conectarea de energii negative comune şi chiar fără a-i dori răul poţi să il produci.

Una din legile universului e aceea de a nu face rău unei persoane nici măcar cu gândul. Când cineva gândeşte că se poate întâmpla ceva rău lui insusi sau altcuiva, el atrage toate nenorocirile asupra destinatarului şi cu cât acestea sunt reprezentate în mod real, cu atât mai mare e răul pe care îl provoacă. Nu răspundeţi răului cu rău sau ocarei cu ocară, ci dimpotrivă binecuvântaţi.

Când binecuvântăm dăm şi primim în acelaşi timp. Oferind pace şi iubire, acestea se întorc la noi însutit. Nu se răspunde la ură şi la răutate cu răutate, ci cu ganduri de iubire si lumina, chiar daca ne vine greu s-o facem. De aceea mii de oameni se autodistrug în mod inconştient, deoarece se hrănesc în permanenţă cu fructele putrede ale gândirii negative.

Prin ură, răutate şi furie nu vei rezolva niciodată nimic. Numai iubirea recompensează. Ura face mai multe ravagii semenilor noştri decât pe câmpul de luptă.

Oamenii se ucid între ei mai degrabă cu vorba decât cu fapta. Antidotul urii este iubirea şi iertarea. Frica, îndoiala, orice gând negativ sunt nocive, toxice şi autodistructive.

Când te simţi vinovat în gânduri, vorbe sau fapte fata de cineva e important să-ţi ceri iertare in fapt sau macar in gand respectivului. Fă-o pentru tine. Să nu te preocupe reacţia celuilalt.

Oricând aveţi gânduri “negre” despre o persoană, aduceţi-vă aminte să comutaţi butonul şi să vă rugaţi pentru sănătatea ei si sa-i trimiteti ganduri de lumina si iubire.

Un om nervos, care are tensiunea ridicată, explodează în torente de cuvinte, în lamentări, într-o agresivitate necontrolată care îi va afecta pe cei apropiaţi sau mai indepartati care vor prelua inconştient energiile negative pe care acestale emană. Aşa se explică bolile copiilor care sunt extrem de sensibili la certurile părinţilor sau ale subalternilor si ale colegilor care au un sef/coleg coleric.

De asemenea, toate obiectele din jur se impregnează cu energiile negative emise, devenind aducătoare de probleme pentru toti ce stau mediul respectiv, inclusiv pentru cel/cei care le-au provocat. Atunci când ne pierdem controlul, spunem şi facem lucruri pe care nu am fi dorit să le spunem şi sa le facem.

De aceea e atât de important să devenim impecabili în gândire, în vorbire, adica sa gandim pozitiv si sa spunem numai cuvinte pozitive.

De regulă, noi eliberăm otrava noastră emoţională asupra persoanei despre care credem că este responsabilă de nedreptatea comisă asupra noastră.

De fapt, noi suntem dispuşi să ne descărcăm otrava asupra oricărei alte personae, vinovate sau nu, numai să scăpăm de ea. De multe ori o trimitem asupra copiilor care sunt prea lipsiţi de apărare şi astfel se nasc relaţii abuzive verbale si faptice.

Oamenii mai puternici fizic si psihologic abuzează de cei slabi, căci simt nevoia să scape de această otravă emoţională negativă, aruncand-o asupra acestora.

Dacă tu consideri ceva ca fiind rău acesta devine rău în mod automat. De aceea se spune: devii ceea ce gândeşti. Tot ce gândim se materializează în existenţa noastră.

Omului i se întâmplă tot ce gândeşte. Dacă acceptă în gând şi în mental boala şi bătrâneţea, de acestea va avea parte mult mai repede decat ar fi firesc.

Gândul rău îl înfăptuim: întâi în noi, pe plan mental, prin simplul fapt că îl acceptăm şi ne hrănim cu el şi apoi în afară spre victima spre care a fost direcţionat.”

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...